Participacions

Engresca't 2016 Engresca't 2017

Informació

LeeBeats

Estil
Rock Alternatiu, Big Beat, Rap, Reggae, DnB
Ubicació
Sant Celoni
Pàgina web
https://soundcloud.com/leebeatsdjs

 

 

LeeBeats som una parella de dj's i beatmakers de Sant Celoni, actualment establerts a Girona.

 

Venim d'uns amors de pares que ens han sabut transmetre i fet arribar l'estima que senten per la música. Hem passat les infàncies amb els Creedence, Neil Young, Cash, Beatles, Bob Dylan o els Beach Boys acompanyant-nos des del toca-discos del menjador. Aquests estímuls ens van fer veure i entendre la música d'una altra forma (o això suposem, aquesta és la hipòtesi més forta fins al moment) i, durant l'adolescència, ens vam endinsar en estils "menys convencionals" com el rap i el punk-rock, respectivament.

 

Al 2012 neix el projecte, al adonar-nos que, malgrat escoltar estils diferents, la visió que teníem de la música era pràcticament idèntica; i amb la intenció d'explotar la creativitat mesclant i destrossant tota la música que ens agrada. Això fa que una sessió nostra, amb un set-up de controladora i Maschine, gairebé esdevingui un gran mashup ple de rock, indie, rap, dubstep, reggae, soul, funk, dnb, electrònica... Podent-hi trobar des de l'Aretha Franklin a l'Skrillex, passant pels Arctic Monkeys o New Order.

 

A nivell d’actuacions, hem estat presents a diversos esdeveniments i sales, destacant les actuacions a Münster i a les Barraques de Sant Narcís (Girona) o les múltiples Festes Majors de Sant Celoni i pobles del voltant. Malgrat això, no podem dir que hem fet actuacions brutals, ni que el Wembley’86 de Queen va ser una broma comparat amb l’assistència dels bolos que fem, no us enganyarem. Som conscients que els estils que punxem ho tenen molt difícil contra una escena, monopolitzada per l’EDM i el reggaeton, que ja no aposta per noves propostes; i, a més, també veiem que el públic alternatiu està molt fragmentat i cada vegada més cansat de sortir de festa i no trobar el seu lloc a nivell musical.

 

És per això que el nostre projecte va dirigit a aquest públic que no troba la música que li agrada quan surt de festa, aquell que no li faria res desnucar-se amb RATM, que es torna boig amb Insane In The Brain, que la liaria tota la nit amb The Prodigy o que es tiraria al terra a fer el solo de Dani Cali. En definitiva, volem reivindicar tota aquesta majoria d’estils "minoritaris" que no es veuen representats en l'escena actualment.

 

Degut a aquestes circumstàncies, i a ser nosaltres mateixos també part d’aquest públic que acabem d’anomentar, ens hem hagut de buscar altres vies per no para de fer el que ens agrada. Hem desenvolupat altres formats: per una banda, hem entrat dins l’electrònica chill-out, per punxar-la a llocs com Els Jardins de la Mercè (Girona) o El Gessamí (St. Esteve de Palautordera). Per l’altra, hem format recentment BeatJammers, una banda instrumental de trip-hop, en la que hi som presents a la guitarra elèctrica i la Maschine. Amb aquesta, hem pogut crear en directe les instrumentals de micros oberts i concursos de freestyle a llocs com Kan Kolmo, i col·laborant amb entitats com Arrels Urbanes o La Nova Frontissa, ambdues gironines.

 

A nivell de producció, estem influenciats per per la qualitat d'artistes com Gramatik, Pendulum, Beck, Apollo 440, Fatboy Slim, Palov, 2manydj's i Cookin Soul. Ens agrada el sampleig, i el repte que comporta.

Així doncs, vam llançar l’any passat un EP de cinc instrumentals, algunes de producció totalment pròpies i d’altres amb samples de Frank Zappa, Freedonia o Earl Hines & Budd Johnson. El mateix any també vam llençar un EP de quatre mashups i remixos, on s'expressa de forma prou salvatge la filosofia musical del nostre projecte. (Res d'això no té milions de reproduccions. De fet, no ho ha escoltat ni cristo. Tampoc ens ha donat suport un artista de la parra o un segell que flipes, ni ho vam fer en un estudi ben parit. De fet, ni tant sols en un estudi. Però al seu moment hi vam posar tot l'esforç i ganes del món, i vam estar molt contents amb els resultats).

 

Actualment, acabem de masteritzar el nostre primer tema de rap no instrumental amb la veu de Jota K del grup Manzanas Podridas, del qual n’estem esperant la finalització de l’edició del videoclip per compartir-lo a les xarxes. També estem acabant de produïr “It's Rude to Stay Sober (When a Homie Is High)” amb el cantant Critik, del qual en podeu escoltar la demo (ja que no és la versió definitiva ni està masteritzada, però el concurs ens ho requeria) a la sessió que hi ha adjuntada en aquest perfil.

 

Si ni amb tota aquesta parrafada n'heu tingut prou (cosa que realment dubtem), i us ha interessat el nostre projecte, en podeu saber més sobre nosaltres a:

www.soundcloud.com/leebeatsdjs

www.facebook.com/leebeatsdjs

www.instagram.com/leebeatsdjs

 

 

Encara que veieu l'emblema a dalt de tot del perfil, realment no vam participar a l'Engresca't de l'any passat. Teniem l'intenció de fer-ho, però després de crear el perfil i adonar-nos que, tot i tenir material, els mashups i remixos no comptaven com a temes propis, estavem incomplint un requisits per participar. Sabem que no representa res, però tampoc volem semblar el repetidor de curs pesat.

Membres

Ula Montané
L'alt
Jordi Corominas
El baix

Multimèdia

TítolArtistaOpcions
No s'han trobat resultats.