Entrevista Bonobos (Vencedor Engresca't 2013)

Doncs bé, comencem pel principi. Ens podríeu explicar què és el que us va impulsar a presentar-vos a l’edició del 2013 de l’Engresca’t?

Un grup emergent com nosaltres s’ha de valdre de totes les plataformes que pot trobar en el camí. En aquest cas, és bonic saber que hi ha concursos disposats a empènyer i a sumar a bandes com la nostra.

Així doncs, el motiu principal pel qual ens vam presentar a l’Engresca’t és el sol fet que, tant sols de ser-hi,  ja suposa quelcom positiu per tu a nivell de difusió.

 

Un cop dins, a mida que anaven avançant rondes i que éreu més a prop de la gala final, us imaginàveu que arribaríeu a ser-ne els guanyadors?

Si penses que perdràs, segur que ho fas. Val la pena pensar en positiu i agafar-te els reptes amb optimisme i il·lusió perquè és en la voluntat de l’home on es troben moltes de les victòries.

No pensavem en guanyar ni tampoc en perdre. Pensavem en caminar i fer-ho tant bé com sabéssim. En aquest cas ho teniem tot a guanyar i res a perdre. Les ganes són un multiplicador molt important del rendiment.

 

Parlem una mica de la gala final. Com van ser els instants previs a pujar a l’escenari del Salamandra? Molts nervis?

Nervis, sí. Ara bé, aquell pessigolleig de les grans ocasions. És un plaer poder-te emparar sota el paraigües d’una sala com la Salamandra per la que han passat tants artistes els que portes any seguint per arreu de Catalunya.

Ens ho vam agafar amb optimisme, amb calma. Recordem molta concentració i ganes a parts iguals. Vam saltar sent conscients de que si ho feiem bé, tindriem possibilitats.

 

I també, com us vàreu sentir durant l’actuació?

El concert va ser bonic i especial. Recordem molt i molt l’energia que hi havia en l’ambient! Ens havien vingut a veure forces companys del poble i això ho percebiem clarament. Va ser un bon concert! Una final, sempre agrada a tothom! 

 

Molt bé. Transportem-nos per un instant a l’1 de març de 2013, al moment de la decisió final. Per fi se sabria qui seria l’afortunat de tocar a la Telecogresca 2013. Què va ser el primer que vàreu pensar en sentir el vostre nom i en saber que actuaríeu a la Telecogresca 2013?

El primer que vam pensar i, que probablement és el que encara pensem ara, és que després de treballar molt i molt, està bé trobar-te amb “retorns” tant grans de de tot allò que li dones a la vida. Havíem estat assajant molt i molt conscientment per aquest dia. Sentir que seríem a “Teleco” va ser una gran recompensa.

En definitiva, ens vam sentir uns afortunats. Poder actuar en un escenari com aquell al costat de grups els quals admirem i respectem tant, va ser per nosaltres una gran il·lusió i satisfacció. Veure com tornen totes les hores que inverteixies en un projecte és molt gratificant.

 

Canviem d’escenari. En aquesta ocasió anem al del Parc del Fòrum. Podríeu narrar-nos detalladament com va ser tocar en un festival amb un aforament potencial de 10000 persones.

Evidentment un escenari així t’omple i et fa descarregar una dosi ben gran d’adrenalina. Però per això lluitem, construim, somniem. Com deia Nelson Mandela, que no fa gaire ens ha deixat, “tot és impossible fins que es fa”. Així doncs, en primer lloc, arribar-hi ja va ser quelcom molt i molt gratificant.

Nosaltres no estem acostumats a aquest tipus d’experiències. Tant de bo sigui la primera de moltes, però el que està clar és que vam estar tota l’estona una mica a l’expectativa i intentant actuar en tot moment amb el màxim de professionalisme.

Per altra banda també hem de dir que va ser una llàstima que ens féssin començar el concert quan les portes del recinte encara no estaven obertes i, per tant, no hi havia ningú de públic encara a la pista. Dient això només pretenem realitzar una crítica constructiva de cara a l’organització de futures edicions. En aquest punt de la festa ens vam sentir una mica malament.

Ara bé, la nit va ser rodona i poder compartir escenari amb monstres del nostre sector va ser brutal. A més a més, hem de dir que tothom ens va tractar amb molt de respecte i molt bé a pesar de ser el grup petit. Hem d’estar molt agraïts a tots aquells que van ajudar-nos i treballar per nosaltres aquella nit.

Sense cap mena de dubte serà un concert que recordarem tota la vida. Una experiència inolvidable.

 

Què ha significat per vosaltres, com a grup, guanyar l’Engresca’t i tocar a la Telecogresca?

Per nosaltres ambdues coses han estat elements que han ajudat a guanyar respecte davant de programadors, públic i crítica. És a dir, en el que realment ens ha ajudat més ha estat de cara a presentar noves credencials al nostre currículum. Ajuda molt saber que el grup que estàs pensant en contractar ha guanyat una sèrie de concursos o bé ha tocat a la Telecogresca.

A nivell personal va suposar una experiència, com ja hem dit, inolvidable i fascinant. Vam tocar per un moment allò pel que estem lluitant: escenaris grans i actuacions d’un gran professionalisme.

 

I què us ha aportat en la vostra trajectòria professional durant l’any?

Aquest ha estat un gran any per BONOBOS. No només per l’Engresca’t o la Telecogresca, que també, sinó que per tot el número de concerts que hem realitzat des de l’Abril. Hem de dir que estem molt orgullosos de tot plegat i val la pena reconèixer que probablement, de molts d’ells, ens va fer d’altaveu poder sortir a un cartell com el de TELECO.

Ara que comença un nou any, ens podríeu fer cinc cèntims sobre els nous projectes que planegeu durant aquest 2014?

L’any 2014 planteja per nosaltres una colla de reptes molt importants. En primer lloc perquè és l’any del nostre debut discogràfic! Arriba el nostre primer disc, un fill que esperem ensenyar-vos cap a la primavera i en el qual hi estem dipositant força, energia i il·lusió.

En segon lloc, ens plantegem una presentació d’aquest per tants pobles de Catalunya com sigui possible. Repetir el mateix número de concerts que l’any passat (uns 30 només en temporada d’estiu) és quelcom que també ens agradaris.

En definitiva, nosaltres hem estat predicant, durant aquests primers anys de projecte, el “viure en l’ara” com a opció de vida principal. Seguirem vivint i creient en l’ara sense deixar mai de treballar. El diccionari és l’únic lloc on la paraula èxit apareix abans que treball, diuen.

 

Per acabar, com a guanyadors del 2013, quin consell donaríeu a aquells grups que s’han inscrit en l’edició d’enguany de l’Engresca’t i aspiren a tocar a la Telecogresca 2014?

Que s’agafin el concurs com un bonic repte, com un regal més del camí. L’èxit comença en la voluntat d’aconseguir sempre allò que un es proposa. No hi ha triomf més gran que gaudir del camí.

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer en comentar!

Per poder comentar, has d'haver iniciat sessió