Engresca't 2013

La cinquena edició va ser innovadora creant una nova disciplina del concurs, l'Engresca't per a DJ. Els dos formats es van complementar per aconseguir un total de 180 inscrits i es van superar tots els registres amb més de 38000 vots a la nostra pàgina web. La final compartida entre grups i Djs a la Sala Salamandra amb un format innovador de 4 hores de música ininterrompuda va coronar a DJ Marvin i Bonobos, Tota la final va ser enregistrada en Full Hd cortesia dels nostres col·laboradors d'AVED

Entrevistes

1. Per què us vàreu apuntar al concurs? Com us en vàreu assabentar?

Bonobos som un grup en creixement, en aprenentatge constant i que com bé diem en la nostra cançó insígnia, “La vida”, volem viure en l’ara amb plenitud. Això ens porta a ser molt partidaris de la filosofia del “per què no?” i aquest va ser el principal motiu per presentar-nos a un concurs on el premi era de tal magnitud: tocar a Telecogresca, festa universitària per excel·lència a Catalunya. Les xarxes socials són avui un vincle constant amb l’actualitat i, no ho negarem, són aquestes les que ens van portar a conèixer l’Engresca’t (del que ja havíem estat al corrent altres anys). Ens vam llançar de cap a la piscina i, pel que sembla, la cosa va sortir prou bé, no?

2. Quina ha estat la vostra experiència del concurs?

La nostra experiència a l’Engresca’t va passar de la total incertesa a l’hora d’inscriure’ns-hi fins a la brutal sensació de ser-ne vencedors. Realment per nosaltres ha estat un contrast molt gran poder viure tot el recorregut. Crec que a l’Engresca’t, com a concurs, vam viure una experiència molt bonica i en la que ens vam sentir molt ben tractats.

3. Què us ha suposat participar a l'Engresca't?

Tocar a la Telecogresca és indubtablement la més gran conclusió de tot plegat. Sense paraules, una descàrrega d’adrenalina impressionant, amb grups de primer nivell i en un bon escenari. Val la pena remarcar que poder tenir un “títol” en el teu currículum també és una molt bona aportació de l’Engresca’t a Bonobos. Estem molt agraïts a l’organització per tot plegat.

4. Recomanaríeu a altres grups que hi participessin?

Evidentment. La filosofia sempre ha de ser la del “i per què, no?”. S’ha d’aprofitar totes les bones oportunitats que la vida t’ofereix. Tot suma!

5. Què en penseu dels premis del concurs?

Tothom qui s’hi apunta sap que l’objectiu és tocar a Telecogresca. Qui es queixi, és que no sap a què s’exposa... La resta és secundària, des del nostre punt de vista. A tot això, se li ha de sumar la oportunitat de gravar la maqueta a Casafont Studios i la possibilitat de ser editada. Casafont Studios són uns grans estudis en un indret immillorable i no tothom té la possibilitat de ser-hi. A la vida tot val diners, i aquest és un dels altres grans trens que passen per l’Engresca’t i que val la pena aprofitar.

6. Què us ha suposat tocar a la Telecogresca?

Tocar a la Telecogresca ha estat una de les experiències més excitants de la nostra trajectòria musical compartida. Un gran escenari amb un gran cartell i moltes mostres d’il·lusió i suport per part del nostre entorn. A partir de formar part d’un cartell com aquest, a més, ens ha donat ressò i ens ha fet sortir la possibilitat de tocar a Festes Majors variades d’arreu del territori català. És un gran aparador i pensem que val la pena treballar de valent per ser-hi. Sense cap mena de dubte una de les grans alegries que ens ha donat el camí que estem fent. A més a més, hem de dir que també hem pogut tastar el que vindria a ser tocar en un gran festival per allò bo i per allò no tant bo: la rigidesa dels horaris, per exemple, va ser un dels factors que ens va fer desil·lusionar una mica pel fet que se’ns volia fer començar l’actuació quan les portes del festival no eren encara obertes, però per altra banda, tocar en un gran escenari com aquest i compartir-lo amb uns grups de tant nivell com La Troba Kung-Fú, La Pegatina, Txarango o Bongo Botrako va compensar-ho amb escreix. Va ser, doncs, una gran experiència de la que vam gaudir i que tornaríem a repetir tots amb els ulls tancats. Llarga vida a Telecogresca i felicitats!

1. Per què us vàreu apuntar al concurs? Com us en vàreu assabentar?

L'anterior formació de LaOvejaNegra ja va participar en la primera edició del concurs Engresca't, i també vam estar molt a prop d'arribar a la final, però no vam tenir la mateixa sort que aquest any. Des d’aleshores, cada any anem seguint les evolucions del concurs, ja que altres grups amics hi han participat en anys anteriors.

2. Quina ha estat la vostra experiència del concurs?

Ha sigut una lluita molt dura aquestes dues setmanes de votacions. Hores i hores davant de l'ordinador seguint les evolucions del concurs i hem de reconèixer que la gent s'ha comportat de meravella, perquè no tothom recordava votar cada dia, però allà estàvem nosaltres per recordar-los-ho. A més, també vam estar recaptant vots pel carrer, vam estar empaperant universitats i instituts demanant el vot de la gent, fent concursos per Facebook...

3. Què us ha suposat participar a l'Engresca't?

Tocar en una de les millors sales de Barcelona, plena de gom a gom no és suficient? Tocar en concerts universitaris és dels millors aparadors per a un grup, ja que el públic s'entrega molt. També hem conegut gent i la gent ens ha conegut a nosaltres, que és molt important, ja que d'aquí poden sortir altres bolos. L'organització ha estat molt atenta en tot moment perquè estiguéssim informats i no ens faltés de res.

4. Recomanaríeu a altres grups que hi participessin?

I tant, no és un camí de roses arribar a la final, però amb una mica de sacrifici és possible.

5. Què en penseu dels premis del concurs?

Son genials, ja tocar a la Salamandra plena es la canya... però tocar a la Telecogresca davant de milers de persones... ha de ser brutal! Suposem que Bonobos no ho oblidaran mai. I tan sols pel fet de ser finalistes et graven el concert en directe i et permeten distribuir la teva música per internet.

1. Per què us vàreu apuntar al concurs? Com us en vàreu assabentar?

Fa tant temps que sabem que existeix aquest concurs que ja no sabem ni com ens vam assabentar, fa molt temps que ens volíem apuntar, però no reuníem la condició de que tots els membres del grup tinguéssim més de 18 anys. El per què es fàcil, hi ha algú més que t'ofereixi un concurs on puguis tocar a una sala com la Salamandra, totalment gratuït, que hi hagi un premi com el de gravar un EP (que es el que més ens interessava) i que no et faci vendre entrades als teus amics? No, oi? Doncs allà estàvem.

2. Quina ha estat la vostra experiència del concurs?

La nostra experiència ha estat satisfactòria, i es la que esperàvem, un cop allà, amb l'emoció del jurat i tota la gent present, t'emociones i sempre vols una mica més i et quedes pensatiu dient: mira que si hem guanyat... Però hem quedat molt satisfets, crec que ningú pot dir que no vam fer un bon concert, i tot i no guanyar, la reacció de la gent, i les felicitacions post concert fan que ens omplim d'orgull.

3. Què us ha suposat participar a l'Engresca't?

Doncs la veritat és que ha suposat el que volíem, moltíssima gent ha escoltat el nostre CD, i gràcies a l'Engresca't hem pogut fer arribar la nostra música una mica més enllà. També ens ha suposat guanyar l'amistat de grups que ni coneixíem, i ara ens portem molt bé.

4. Recomanaríeu a altres grups que hi participessin?

Naturalment, ningú trobarà cap altre concurs on hi hagi tant de públic present i tant de bon rotllo amb les bandes finalistes. I es que al cap i a la fi, no ho has de veure com un concurs, en realitat els vots serveixen per a tocar en un gran concert.

5. Què en penseu dels premis del concurs?

Estan molt bé, i són una motivació a part per preparar-se un molt bon directe a la Salamandra i donar-ho tot al concert.

1. Per què us vàreu apuntar al concurs? Com us en vàreu assabentar?

Ens hi vam apuntar perquè creiem que poder tocar al Fòrum a la Telecogresca és un molt bon primer premi, a més a més de la gravació del CD. Vam creure que teníem una oportunitat en el panorama actual, per ser escollits per a la final i, fins i tot, per tocar al Fòrum. Ens vam assabentar d'aquest concurs perquè té força ressò i, a través del boca a boca, ens va arribar la proposta.

2. Quina ha estat la vostra experiència del concurs?

Al llarg del concurs ens hem trobat amb diverses sensacions. Per una banda, el tracte ha estat excel·lent. L'organització ha estat sempre a la nostra disposició i considerem que tot el concurs i les diferents fases estaven ben planificades i ben estructurades. El tracte cara a cara també ha estat un factor molt positiu. En el nostre cas podem dir que el criteri de selecció del jurat per participar a la final de la Salamandra és bo (vam ser escollits!) i directament vam optar al passi del jurat, i no al del vot per internet. Creiem que els concursos basats en demanar reiteradament a la gent que voti a una pàgina per superar alguna fase segueixen una política totalment incorrecta. En aquest cas, el més legítim sense sortir del vot cibernauta (que sabem que és un dels únics recursos aplicables per filtrar quatre grups d'entre 200 inscrits) potser seria una votació via alguna xarxa social que permetés només votar una vegada per persona i concurs. Un sol vot per persona, proposem. Pel que fa als criteris de selecció de grups que passaven la final, trobem que són massa subjectius. Per una banda, el jurat hauria de ser imparell per evitar l'empat. Per altra banda creiem que l'elecció del guanyador està massa condicionada al panorama musical extern al concurs, convertint així el jurat en un grup de quatre persones que reafirmen aquest fet i no en un organisme independent capaç d'escollir el millor candidat per a la festa del Fòrum. També és cert que parlar d'objectivitat en una votació és una mica paradoxal, però si més no ens vam endur aquesta sensació.

3. Què us ha suposat participar a l'Engresca't?

Participar a l'Engresca't va suposar una petita empenta per treballar alguns aspectes del grup, com ara les coreografies i altres factors de directe. Va suposar moltes hores d'assajos també, per poder treure el millor de nosaltres fins al moment. Vam aprofitar també el ressò mediàtic, el fet d'aparèixer al cartell de la final, per fer una mica de publicitat del grup. Vulguis que no, havíem estat seleccionats d'entre 200 grups!

4. Recomanaríeu a altres grups que hi participessin?

Per descomptat! És una plataforma organitzada per gent amb moltes ganes i que cada vegada trobarà una fórmula més adequada que l'anterior per aplicar el seu projecte i impulsar la música petita i local.

5. Què en penseu dels premis del concurs?

Són un bon al·licient! No sabem què tal va ser el concert al Fòrum ni quines són les condicions de la gravació del CD sota segell discogràfic, però podem dir que el fet que gravessin un vídeo multipista als participants de la final és un pre-premi molt ben trobat. Estem molt agraïts!

1. Per què us vàreu apuntar al concurs? Com us en vàreu assabentar?

Ens vàrem apuntar perquè ens semblava una bona manera de fer-nos conèixer i poder tenir l'oportunitat de punxar en un festival com la Telecogresca.

2. Quina ha estat la vostra experiència del concurs?

Ens vàrem apuntar perquè ens semblava una bona manera de fer-nos conèixer i poder tenir l'oportunitat de punxar en un festival com la Telecogresca.

3. Què us ha suposat participar a l'Engresca't?

Ens ha aportat experiència i tenir mes currículum, ja que la sala on es fa el concurs final té molt de renom en el mon els DJ i com a primera sala on hem punxat és del millor que ens podia passar.

4. Recomanaríeu a altres grups que hi participessin?

Ens ha aportat experiència i tenir mes currículum, ja que la sala on es fa el concurs final té molt de renom en el mon els DJ i com a primera sala on hem punxat és del millor que ens podia passar.

5. Què en penseu dels premis del concurs?

Ens ha aportat experiència i tenir mes currículum, ja que la sala on es fa el concurs final té molt de renom en el mon els DJ i com a primera sala on hem punxat és del millor que ens podia passar.

Totes les fotos

Altres edicions anteriors

Engresca't 2016
Llegir més
Engresca't 2015
Llegir més
Engresca't 2014
Llegir més
Engresca't 2013
Llegir més
Engresca't 2012
Llegir més
Engresca't 2011
Llegir més
Engresca't 2010
Llegir més
Engresca't 2009
Llegir més