Engresca't 2014

Amb la sisena edició es va inaugurar el nostre nou domini, www.engrescat.org, on podem publicar notícies amb gran visibilitat i que incorpora una nova plataforma d’inscripcions (que funciona amb un registre a la nostra pàgina web) i de votacions (iniciant sessió amb un compte de Facebook). A més, es va incorporar una ràdio interna al web on es poden escoltar tant els singles dels grups com la sessió dels DJ presentats al concurs. La final, que va seguir el format de l’edició anterior amb la incorporació d’un premi popular consistent en un curs valorat en 600€ a l’escola de discjòqueis EUMES, en la categoria de DJ van ser proclamats DJ Dulo com a guanyador absolut i Julio Corrales com a guanyador del públic, i en l'apartat de bandes Raska va ser el guanyador.

Entrevistes

1. Per què us vàreu apuntar al concurs? Com us en vàreu assabentar?

Perquè ens permetia tocar fora de la zona més propera a nosaltres i optar a fer un salt qualitatiu gravant un CD o tocant a la Telecogresca. El vam conèixer gràcies a un amic que, gràcies al facebook, va veure'n l'enllaç.

2. Quina ha estat la vostra experiència del concurs?

L'experiència en general ha estat bona. Les votacions van suposar-nos uns dies de nervis i tensió, tot i que al final va valdre la pena. Del concert en sí, en part n'estem força contents i en part no tant. Per un costat la sala ens va agradar molt, així com l'ajuda que des de l'organització se'ns va anar oferint, la qualitat del so i també del concert que vam poder fer. En canvi, ens va decebre l'ambient competitiu (que sabem que no depèn de vosaltres) entre la majoria dels grups, així com també el lligam entre alguns dels membres del jurat i el grup guanyador. Pensem que és un aspecte que, a l'hora d'escollir el jurat (o els grups que entraven a la final per decisió d'aquest, en cas que el primer ja hagi estat format abans d'iniciar-se el concurs), s'hauria d'haver evitat. Ja per acabar, també pensem que vam haver d'esperar massa temps a disposar del vídeo del concert.

3. Què us ha suposat participar a l'Engresca't?

Ens ha servit, bàsicament, com a experiència de la qual ens enduem aspectes positius (tocar a una sala nova, poder viure una experiència d'aquest tipus de primera mà, etc.), d'altres de no tant (els esmentats anteriorment) i, en general, una bona publicitat. Volem destacar també l'entrevista pre-concert i el vídeo, material amb el qual estem molt contents, sobretot amb el primer.

4. Recomanaríeu a altres grups que hi participessin?

Sincerament, dels concursos als quals hem participat, és dels millors que hem trobat. Ara bé, hem quedat una mica decebuts amb tots els que hem anat coneixent i actualment no estem gaire predisposats a participar a aquests tipus d'esdeveniments. Tot i així, si es tracta d'un grup novell i sense experiència pel que fa a concerts i concursos, pensem que sí que seria recomanable (almenys s'ha de provar, dit en altres paraules).

5. Què en penseu dels premis del concurs?

Creiem sincerament que els premis que oferiu són llaminers per a tots els grups joves. Per tant, us animem a mantenir-los.

1. Per què et vas apuntar al concurs? Com te'n vas assabentar?

Em vaig apuntar al concurs perquè volia donar-me a conèixer com a Dj i així autopromocionar-me. Em vaig assabentar a través de l’escola universitària de música avançada i so, EUMES, d’on sóc alumne actualment.

2. Quina ha estat la teva experiència del concurs?

La meva experiència del concurs ha sigut molt bona, he pogut gaudir d’una gran oportunitat de poder actuar en un dels principals festivals del país.

3. Què t'ha suposat participar a l'Engresca't?

El concurs m'ha suportat personalment i artísticament un gran pas endavant i poder veure que podia actuar a qualsevol lloc amb esforç i treball.

4. Recomanaries a altres DJ que hi participessin?

Jo recomanaria el concurs a tots joves djs que volen sortir a la llum i donar-se a conèixer de la millor manera amb un concurs que te don una gran oportunitat.

5. Què en penses dels premis del concurs?

El concurs té bons premis materials i artísticament té el millor premi que es pugui tenir poder actuar en un festival important amb tanta gent allà davant mirant i escoltant.

6. Què t'ha suposat tocar a la Telecogresca?

Per mi actuar a la Telecogresca m’aporta una gran experiència personal i he tingut la gran oportunitat de poder actuar davant de tanta gent. I artísticament ha catapultat la meva carrera artista obrir-me portes a altres festivals.

1. Per què et vas apuntar al concurs? Com te'n vas assabentar?

Em vaig apuntar al concurs pel simple fet que m'agrada molt el que faig i vaig pensar que era una bona oportunitat per mostrar a gent la música que m'agrada. M'en vaig assabentar mitjançant Facebook.

2. Quina ha estat la teva experiència del concurs?

La valoració és molt positiva. Per començar, haver de penjar una sessió de només 20 minuts on mostrar a la gent què i com punxes, ja era tot un repte. Ser dels més votats, tampoc m'ho esperava, tot i que he de reconèixer que vaig rebre el suport de molts amics i companys que em van ajudar a anar sumant vots dia a dia. I finalment, el fet d'arribar a la final ja va ser un èxit majúscul per mi. Poder punxar a una sala com la Salamandra, un dels locals de Barcelona i rodalies que més fort aposten per la música indie i alternativa, gèneres amb els que em sento molt còmode punxant, va ser tot un privilegi. Vaig poder compartir experiències i anèctodes molt gratificants amb altres músics i Dj's i el tracte per part de l'organització va ser molt amable i proper. Si haguéssim de posar un "però", seria que probablement el meu estil musical no anava gaire en sintonia amb els gustos i trajectòria professional del jurat, experts i grans coneixedors en estils musicals que queden força lluny de l'Indie, el Rock i la música alternativa en general.

3. Què t'ha suposat participar a l'Engresca't?

Participar a l'Engrescat m'ha servit per demostrar que tinc molta gent darrerea que m'aprecia i em dona suport, i que fa que les ganes de seguir creixent i millorant com a DJ segueixin més vives que mai.

4. Recomanaries a altres DJ que hi participessin?

Animaria a altres DJ's a participar al concurs sense cap mena de dubte, ja que tot i que guanyar és molt complicat, el concurs brinda la possibilitat de donar a conéixer la teva música als demés gràcies a que totes les sessions dels participants són penjades a la web de l'Engrescat. Una experiència molt gratificant en tots els sentits.

5. Què en penses dels premis del concurs?

Poder punxar o tocar en una festa tan mítica com la Telecogresca i davant de tanta gent, és el premi més gran que qualsevol dels candidats pot rebre. No cada dia sorgeix l'oportunitat de punxar en un event d'aquestes dimensions, i potser per molts grups o Djs, significa el principi d'una llarga carrera en el món de la música.

1. Per què et vas apuntar al concurs? Com te'n vas assabentar?

Me apunté porque recibí un mensaje directo ademas de una mención en mi twitter personal en la que promocionaban el engresca´t y me pareció una gran oportunidad para ir a pinchar a Barcelona y conocer su cultura.

2. Quina ha estat la teva experiència del concurs?

Mi experiencia fue muy buena, los otros dos concursantes eran muy majos y muy buena gente, ademas de recibir un magnifico trato por parte de toda la organización que se porto muy bien conmigo en todo momento, si tuviera que poner una pega sería que necesitábamos más tiempo para desarropar una buena sesión.

3. Què t'ha suposat participar a l'Engresca't?

Para mi personalmente me ha hecho coger confianza en mi mismo y ver que tengo a mucha gente que me apoya en mi entorno. Este concurso hizo que pensará de otra forma y que cualquier meta que me planteara pudiera superarla.

4. Recomanaries a altres DJ que hi participessin?

Si, la verdad que si, es un buen concurso que puede ayudarte a dar un pequeño paso hacia delante en su carrera como artista, sobre todo se lo recomiendo a gente joven que de verdad le guste.

5. Què en penses dels premis del concurs?

Los premios los veo muy bien, yo me lleve el segundo premio y la verdad que es una pasada el poder tener un curso en la escuela EUMES, se han portado genial conmigo ya que al estar lejos de la escuela me han dejado la libertad de poder hacer el curso cuando quiera.

Totes les fotos

Altres edicions anteriors

Engresca't 2016
Llegir més
Engresca't 2015
Llegir més
Engresca't 2014
Llegir més
Engresca't 2013
Llegir més
Engresca't 2012
Llegir més
Engresca't 2011
Llegir més
Engresca't 2010
Llegir més
Engresca't 2009
Llegir més