Engresca't 2015

A la setena edició es va apostar per millorar la qualitat del concurs. Amb aquest objectiu es va iniciar una col·laboració amb el grup Flaix i també es va posar com a requisit pels DJ que aquests hagin de ser productors. A més, també es va traslladar la final del concurs, portant-la a la ciutat de Barcelona, concretament a la Sala Bóveda. Aquesta es va omplir de gom a gom el dia 20 de febrer de 2015 en una final que va seguir el format instaurat en la cinquena edició, i va coronar a Lili's House en el concurs de grups i a Aleix Rubio en el de DJ.

Entrevistes

1. Per què et vas apuntar al concurs? Com te'n vas assabentar?

M’hi vaig apuntar per intentar aconseguir una oportunitat per posar la meva música, i per donar a conèixer el caràcter que poso a les meves sessions, a un esdeveniment que tingués molt ressó, i quina millor manera que fer-ho a un festival amb força renom a la ciutat de Barcelona, lloc internacional i popularment artístic en diferents vessants, entre elles la música. Un altre punt que vaig tenir en compte per apuntar-me era el fet que no era un concurs de popularitat, com molts altres concursos musicals que es fan, sinó que en base, uns vots assolibles, ja tenies la possibilitat que el jurat formant del concurs, escoltaria el que tu havies presentat en ell.
    Em vaig assabentar del concurs a través d’un amic que sap que m’encanta la música electrònica. És un concurs al qual ja havia participat en edicions anteriors, i que no tenia intenció de tornar-hi a participar, però el fet que fos un concurs on també es valorava la vessant productiva de cada un dels concursant, em va fer replantejar la participació en ell. I és per això que hi vaig veure la oportunitat d’arribar a una bona posició i per tant, a sentir-me autorealitzat, que bàsicament és el que buscava, ni guanyar ni obtenir un premi, res d’això, sinó aconseguir un reconeixement extern al meu entorn.

2. Quina ha estat la teva experiència del concurs?

Crec que és obvi. Una experiència immensament positiva, que repetiria any rere any. Una bona experiència que va des d’elegir les cançons, produir els temes i ‘remix’ que formarien part dels 20 minuts de sessió de la primera fase del concurs, fins trobar-te dalt al escenari de la Telecogresca, on fins fa ben poc només havia vist grans artistes des de la perspectiva del públic. Realment increïble. Donar la oportunitat a algú que en aquest món no és popularment conegut, per punxar a un escenari amb gent internacionalment coneguda, és increïble.
    De fet cal a dir que el fet de participar a la fase final de la Telecogresca ja va ser un estímul, pel simple fet de realitzar la sessió en viu davant famosos experts en el tema, per després guanyar, simplement allò ja va ser impressionant.

3. Què t'ha suposat participar a l'Engresca't?

Doncs bàsicament m’ha fet sentir molt reconegut, autorealitzat tal i com he dit abans. Les ganes que tinc de continuar produint en gran part venen gràcies al fet de guanyar un concurs d’aquestes característiques.
    En segona instància també he pogut veure la gran quantitat de gent –i cada cop més-, que produeix i és DJ a nivell català, no tenia tant present que el volum de productors fos tant gran. De fet, recordo que m’hi vaig presentar pensant que seriem ‘4 gats’. Recordo que després d’apuntar-me al concurs, cada dos dies anava mirant qui anava entrant a participar. Bé, el primer dia estava tranquil perquè vaig veure que els participants eren molts menys que l’any passat, al 3r dia més o menys els mateixos, però a partir del 5è dia es va incrementar de forma molt exponencial i realment vaig patir i em vaig preocupar fins al punt que començava a creure impossible que els jutges es fixessin en tots els participants, cosa que crec que no va ser així.
    Finalment he conegut gent molt maca i amb molts bons valors, durant el desenvolupament del concurs, els quals els hi estic molt agraït per cada cosa per petita que sigui, que m’han aportat, i que encara tinc molt en compte i present.

4. Recomanaries a altres DJ que hi participessin?

Absolutament. És una gran oportunitat per gaudir i per donar-te a conèixer. Per altre banda per la quantitat de gent que coneixes, les varies opinions i pensaments respecte la musica que tenen. Per veure com està el panorama musical actual. Bàsicament per veure la realitat i formar-te la idea real del món on vols inserir.
    Un punt a afegir i que trobo important en temes de participació al concurs, era que voldria fer la recomanació de que fossin originals, que no segueixin l’estereotip que hi ha de l’EDM actualment, que sobretot facin el que els hi surti de dins (sempre des d’un ordre i una lògica harmònica i musical, està clar) i recomanaria sobretot que no fessin seu alguns dels mash-ups o fins i tot remix que altres artistes han fet, ja que actualment, el plagi és de molt fàcil identificació.

5. Què en penses dels premis del concurs?

No puc demanar més. El fet de tocar a la Telecogresca ja és el millor premi que em podien donar i ja m’he explicat respecte tot el que em va suposar tocar allà. El curs a EUMES està també molt bé, he aprés el que necessitava i les instal·lacions són perfectes per aprendre i sobretot posar a la pràctica lo après.
    Una cosa que no va estar implícitament escrita als premis però que per mi va ser un dels premis més importants, fou el fet d’anar als estudis Flaixbac a fer les entrevistes, allò sembla que sigui una fase més del concurs sense importància però a mi personalment em va encantar, és un lloc especial, on es dóna a conèixer la principal música que mou el món i les pistes de ball, i a mi em va impactar.

6. Què t'ha suposat tocar a la Telecogresca?

M’ha fet donar veu a la meva música durant uns minuts, m’ha fet sentir especial durant l’estona que va durar el festival, m’ha fet veure la vessant professional d’aquesta feina, m’ha donat més ganes de seguir treballant per assolir l’objectiu de poder treballar com més cops millor, a festivals de música d’aquestes característiques. I sobretot, m’ha fet veure que res és impossible en aquesta vida posant esforç, cos i ànima en alguna cosa que estimes i que tants cops t’han dit que no arribaràs a aconseguir-ho. De segur que en menys temps del que un es creu, arriba als seus objectius utòpics marcats.

1. Per què us vàreu apuntar al concurs? Com us en vàreu assabentar?

Ens assabentàrem a través de les xarxes socials, i ens vam apuntar per l'oportunitat que suposava per a nosaltres, donar-nos a conèixer a Barcelona i tot el que ens podia aportar aquesta experiència.

2. Quina ha estat la vostra experiència del concurs?

L'experiència va ser molt grata, va ser un plaer tocar al Engresca't i compartir escenari amb tantes bandes joves i amb talent.

3. Què us ha suposat participar a l'Engresca't?

Ens ha permès gravar en un estudi fantàstic i tocar en un festival com la Telecogresca. Ha suposat per a nosaltres l'oportunitat de donar-nos a conèixer a Barcelona i gaudir d'una ocasió tan especial.

4. Recomanaríeu a altres grups que hi participessin?

Per descomptat, només han de seguir els passos corresponents i fer el possible per arribar a la final, l'experiència ho mereix.

5. Què en penseu dels premis del concurs?

Va ser tot un plaer gravar en un estudi com a Casa Font amb grans professionals i per descomptat tocar a la Telecogresca tota una experiència inoblidable.

6. Què us ha suposat tocar a la Telecogresca?

L'oportunitat de compartir cartell amb alguns grups emergents i de primer nivell, i donar-nos a conèixer a gran públic que fins a la data no sabien de la nostra existència.

1. Per què us vàreu apuntar al concurs? Com us en vàreu assabentar?

Per a poder tocar a la Telecogresca i pels premis que hi havia (sobretot el de grabar CD).

2. Quina ha estat la vostra experiència del concurs?

Bona en general, tot i que creiem que la sonoritat de la sala no era la que es mereix un festival d'aquest calibre, i que faltava un tècnic de so (ja que ens va sonoritzar el tècnic d'un altre grup de la final).

3. Què us ha suposat participar a l'Engresca't?

Il·lusió per haver arribat a la final però a la pràctica res perquè no vam guanyar.

4. Recomanaríeu a altres grups que hi participessin?

Sí, és un molt bon concurs per a fer-se conèixer i fer un pas endavant.

5. Què en penseu dels premis del concurs?

Són molt bons

1. Per et vares apuntar al concurs? Com te'n vares assabentar?

Em vaig apuntar perquè creia que era una bona forma de promocionar-me , a part de l'il·lusió de punxar a un festival.

2. Quina ha estat la teva experiència en el concurs?

Ha estat una experiència bona , molt bon tracte en tot moment.

3. Què t'ha suposat participar a l'Engresca't?

Doncs res perquè no vaig guanyar.

4. Recomanaríeu a altres grups que hi participessin?

No perque DJ ho es tothom amb el boto sync , li diria als productors

5. Què en penseu dels premis del concurs?

Molt bons.

Totes les fotos

Altres edicions anteriors

Engresca't 2016
Llegir més
Engresca't 2015
Llegir més
Engresca't 2014
Llegir més
Engresca't 2013
Llegir més
Engresca't 2012
Llegir més
Engresca't 2011
Llegir més
Engresca't 2010
Llegir més
Engresca't 2009
Llegir més